close

10 populairste recreaties in Nederland

10 populairste recreaties in Nederland

Bijna de helft van de Nederlanders gaat wel eens op vakantie in eigen land. Vooral in de zomer is dat populair, want dan is de kans op regen en kou het kleinst. Dan gaan we het liefst naar het strand of de Veluwe. Maar wat zijn nu de populairste dagjes uit in Nederland?

1. De Efteling

De Efteling staat al jaren bovenaan alle lijstjes voor de leukste dagjes uit in Nederland. De allerkleinsten vallen van de ene verbazing in de andere in het Sprookjesbos en in de Droomvlucht. Maar ook de grootste avonturiers vermaken zich prima in de spannende achtbaan De Baron, De Vliegende Hollander en andere topattracties.

2. Rijksmuseum Amsterdam

In het Rijksmuseum in Amsterdam vind je alle klassieke Hollandse meesterwerken. De Nachtwacht van Rembrandt van Rijn, het Melkmeisje van Johannes Vermeer en de bekende huishoudens van Jan Steen; bewonder iedere penseelstreek van dichtbij in het museum.

3. Van Gogh Museum

In Amsterdam vind je ook het Van Gogh Museum. Hier zie je het overzichtswerk van Vincent van Gogh. Ontdek zijn zelfportretten, bloemen, landschappen en interieurs. Het museum geeft goed weer hoe hij zich in de loop der jaren heeft ontwikkeld als schilder.

4. Zaanse Schans

Ervaar de industriële geschiedenis van Nederland in de Zaanse Schans. Hoewel dit natuurlijk één van de topattracties voor buitenlandse toeristen is, kijk je als Hollander nog steeds je ogen uit. Loop binnen bij de Albert Heijn, bezoek het museum en wandel op je gemak naar een van de vele molens tussen de groene huisjes aan het water.

5. Diergaarde Blijdorp

Diergaarde Blijdorp is de eerste dierentuin in de top 10. Deze dierentuin heeft heel veel verschillende dieren en planten. Bezoek de neushoorns, gorilla’s, tapirs en vele andere dieren in Rotterdam.

6. Rondvaart Amsterdam

Bekijk Amsterdam eens vanaf het water. Laat je rustig meevoeren langs de drukke grachten en kijk omhoog naar de trapgevels, klokgevels en halsgevels waar je normaalgesproken aan voorbijloopt. Onderweg vertelt een gids je alle wetenswaardigheden van de stad.

7. Attractiepark Duinrell

Duinrell is een van de oudste attractieparken van Nederland. Het park is het bekendst geworden door het Tikibad. Hier vind je de spannendste en meest verrassende waterglijbanen van Nederland. Het attractiepark zelf heeft nostalgische attracties voor het hele gezin, zoals een zweefmolen, botsboten en houten achtbanen.

8. Artis

Natura Artis Magistra is beter bekend onder de naam Artis. Deze dierentuin in Amsterdam bestaat al sinds 1838. Naast de dieren die je in de meeste dierentuinen kunt verwachten, heeft Artis ook een planetarium, een traditioneel aquarium, een geologisch en zoölogisch museum.

9. Wildlands Adventure Zoo

Wildlands Adventure Zoo is de opvolger van het oude Noorder Dierenpark Emmen. De nieuwe locatie in Emmen is een ware belevenis. Je trekt door de savanne, de jungle en het poolgebied, op zoek naar wilde dieren.

10. Anne Frankhuis

Een dag Amsterdam is niet compleet zonder het Anne Frankhuis. Hier loop je door het huis waar Anne Frank tijdens de Tweede Wereldoorlog was ondergedoken. Hier schreef ze ook haar beroemde dagboek. Houd wel rekening met lange wachttijden voor het museum.

Wat is jouw favoriete dagje uit? Laat het ons weten.

No Comments

Leave a reply

Post your comment
Enter your name
Your e-mail address

Story Page